Wie ben ik ?

Over mezelf

In januari 2021 heb ik de sprong gewaagd en mijn eigen praktijk opgestart.  Na jarenlange werkervaring in verschillende groepspraktijken in bijberoep, steeds in combinatie met werken binnen pleegzorg, achtte ik de tijd hier rijp voor.  In september 2022 heb ik uiteindelijk besloten om na 17,5 jaar pleegzorg te verlaten en me volledig op mijn praktijk te richten.

Zelf blijf ik me voortdurend bijscholen en verder verdiepen in thema’s die ik belangrijk acht in psychotherapie. Zo blijf ik mijn blikveld verruimen en kan ik vanuit een breed kader blijven denken. Na mijn basisopleiding tot klinisch psycholoog en mijn 4-jarige opleiding systeemtherapie wou ik me verder verdiepen in de wereld van psychotrauma en het therapeutisch werken rond trauma. Binnen mijn toenmalige job in pleegzorg kwam ik veelvuldig met complex trauma in aanraking, maar ook in mijn praktijk waar ik met uiteenlopende thema’s werk blijkt er veel trauma aanwezig te zijn (soms onderliggend aan andere meer in het oog springende problemen).

Omdat ik meer houvast en verdieping zocht om complex trauma adequaat te kunnen behandelen, volgde ik uiteindelijk de 2-jarige opleiding Psychotraumatherapie aan de KU Leuven en naast de EMDR-opleiding voor volwassenen volgde ik nadien de EMDR-opleiding voor kinderen.  Ook nadien heb ik mijn EMDR-kennis aangevuld met bijkomende meerdaagse opleidingen zoals transgenerationeel trauma, sensomotorische psychotherapie, … 

Blijven leren is één van mijn motto’s. Er zijn nog zoveel thema’s in het domein van de  psychotherapie en in het traumadomein die me interesseren en waar ik me verder in wil verdiepen.

Daarnaast zit ik in verschillende intervisiegroepen met collega -psychologen waar dieper wordt ingegaan op concrete (anonieme) casussen om elkaar op die manier te blijven versterken. Dit helpt me ook om afstemming te blijven houden met de denkkaders vanuit mijn opleidingen en mijn eigen functioneren kritisch te kunnen blijven bekijken.

Kortom, ik wil verder blijven groeien, als mens en als psycholoog.

Opleidingen

· Master in de Klinische psychologie (1999-2004 aan K.U. Leuven)

· Systeemtheoretische psychotherapie (2008-2012, Interactie-academie)

· Psychotraumatherapie (2016-2018, K.U. Leuven)

· EMDR basisopleiding level 1 en level 2 (2017-2018, K.U.Leuven i.s.m. Integrativa)

· EMDR voor kinderen en jongeren, level 1 en level 2 (2019, Integrativa)

Naast deze langdurige opleidingen heb ik talrijke vormingen gevolgd rond verschillende thema’s die verwant zijn aan psychologie, psychotherapie of specifieke problematieken

thumbnail_IMG_2529

Werkervaring

· Vanaf januari 2021: zelfstandig psycholoog – psychotherapeut in eigen praktijk in Zoersel

· 2005-2022: werkzaam in pleegzorg, aanvankelijk binnen Open Thuis als pleegzorgbegeleider en selectiemedewerker. De laatste 8 jaar (na de fusie in 2014) binnen behandelingspleegzorg in de gefuseerde dienst Pleegzorg provincie Antwerpen (psychotherapeutische begeleiding van pleegkinderen en context)

· 2017-december 2020: zelfstandig psycholoog- psychotherapeut in bijberoep bij Centrum voor Therapie en Welzijn Balans in Vlimmeren (psychotherapie aan kinderen, adolescenten en volwassenen)

· 2008-2011: zelfstandig psycholoog -psychotherapeut in bijberoep bij de Kanteling in Schilde (psychotherapie aan kinderen, adolescenten en volwassenen)

· 2005-2008: als zelfstandig psycholoog in bijberoep bij Indigo in Kontich (diagnostiek en psychologische begeleiding van adolescenten en volwassenen met ontwikkelingsstoornissen)

Erkenningen en beroepsverenigingen

· Erkend psycholoog door Psychologencommissie, erkenningsnummer 812107506

· Gecertificeerd als EMDR Europe Practitioner 

· Visumnummer Klinisch Psycholoog 278114

· Deels geconventioneerd bij netwerk Pangg 0-18 en SaRa.

· Aangesloten als freelance psycholoog bij Pobos (adviescentrum voor welzijnszorg)

· EGB (Externe Gespecialiseerde Behandelaar) binnen de Geïntegreerde Politie voor politiepersoneel met PTSS

· Lid van beroepsverenigingen VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) en BFP (Belgische Federatie van Psychologen)

· Lid van EMDR Belgium

· Aangesloten bij psychologenkring Voorkempen